Använda materialet

Så här kan du använda materialet

Vilka kan använda materialet?

Alla. Bara för att du har Asperger syndrom så är du inte så olika alla andra. Apparna som valdes ut fungerar lika bra för de flesta. Det finns vissa specialappar som är riktade åt personer som har autism men ingen av dessa appar ville kursdeltagarna ha. I en annan grupp så kanske vi skulle få ett annat resultat.

 Ekonomidelen

I ekonomi så finns det en mängd appar men få riktigt bra som vi stötte på. Oftast för krångliga eller lovar mer än vad de klarar av. Här gäller det att pussla ihop flera olika.

A)     Jämföra priser

Jämföra priser på produkter finns pricerunner och andra liknande appar/internetsidor.

B)      Köpa hus och lägenhet

Finns flera bra appar som tillsammans skapar en helhet. Exempelvis Hemnet, Roomplanner, IKEA, Smartränta och Bolån

C)      Köpa bil

En kombination av blocket och fordonsfakta räcker. Beroende på bil du hittar finns en mängd olika tester att hitta via en internetsida.

D)     Vad vill du jobba med?

Ingick i ett temaarbetet om framtiden. För att veta vad de skall bli fick de en genomgång av löner hos en mängd olika yrken. De fick diskutera hur viktig lönen är och hur viktigt det är att jobbet är roligt. Även diskutera hur lätt det var att få ett visst arbete. En app som passar för detta är ”Rätt lön”.

Personliga appar

A)     Mediaappar

Imovie användes flitigt av gruppen. Detta är en app som många är intresserade av då den är användarvänlig. Om du är ovan finns mallar som du kan följa i form av trailers. Imovie kopplades ihop med att söka arbete. I denna del så fick kursdeltagare göra en film om sig själv. Som ett personligt brev till en arbetsgivare fanns i ett annat format.

Youtube användes hela tiden i alla olika sammanhang.

TEDS talk är en app som visar toppföreläsningar på ca 10 minuter. Här kunde kursdeltagarna ”nörda ner sig” i de områden de ville veta mer om. Sedan fick de återge för gruppen vad de lärt sig.

Facebook och skype användes flitigt både i undervisningen men främst på kvällstid.